دلایل علت بوی بنزین داخل ماشین
یک روز عالی از خانه به بیرون میزنید و سوار خودرو میشوید، صدای موزیک را کمی بلند و از رانندگی لذت میبرید. در همین حین ناگهان متوجه چیزی میشوید که تمام این لذتها را از بین میبرد. بوی چیزی حس میکنید که تمام رویا پردازی شما را خراب میکند. اینجاست که باید به دنبال علت بوی بنزین داخل ماشین باشید و ببینید که چرا چنین اتفاقی افتاده.
در وهله اول اولین چیزی که بفکرتان میرسد این است که شاید باک بنزین را بیش از حد پر کرده باشید ولی وقتی به نشانگر نگاهی میاندازید میبینید که چیزی نمانده که باک خالی شود و بنزینی نمانده که بخواهد سرریز شده باشد. همان موقع است که باید علت بوی بنزین داخل ماشین را در جای دیگری جستوجو کنید.
استشمام بوی بنزین مسئلهای است که موجب نگرانی میشود و این احتمال را بوجود میآورد که نکند نشتی در نزدیکی اگزوز یا موتور خودرو باشد و این مسئله سبب آتشسوزی و سوختن کامل خودرو را در پی داشته باشد. مسلما باید بعضی موارد را بعد از متوجه شدن بوی بنزین داخل ماشین انجان دهید تا بروز خطرات احتمالی تا حد ممکن کاهش یابد.
اقدامات اولیه بعد از استشمام بوی بنزین
علت بوی بنزین داخل ماشین تنها به یکی، دو مورد مربوط نمیشود ولی چیزی که اهمیت ویژهای دارد اقدامات اولیه بعد از استشمام بوی بنزین است. مراقبت از صدمات جانی اولین چیزی است که در وهله اول اهمیت دارد، به همین منظور در صورتی که در حین رانندگی متوجه بوی بنزین داخل ماشین شدید بلافاصله به آرامی در کنار خیابان به دور از دیگر خودروها پارک کنید.
موتور را خاموش کنید و از دیگر سرنشینان بخواهید از ماشین پیاده شوند، در مرحله اول نگاهی به زیر خودرو بیاندازید و ببینید از سمت باک نشتی وجود دارد یا نه. اگر مشاهده کردید بلافاصله با آتش نشانی تماس بگیرید و موضوع را مطرح کنید و منتظر بمانید تا به کمک شما بیایند.
اگر چنین نبود درب موتور را باز کنید و لولههای انتقال سوخت را بررسی کنید.( مقصود لولههایی که به ریل سوخت یا انژکتور متصل هستند.) همواره سعی کنید در صندوق خودرو یک کپسول آتشنشانی داشته باشید تا در مواقع حساس و بحرانی استفاده کنید. در صورت مشاهده علائمی از نشتی با مکانیک سیار تماس بگیرید مشکل را برطرف کند.
مسئلهای که مطرح کردیم مواردی بود در جهت آگاهی سازی شما در صورت مواجه شدن با بوی بنزین داخل ماشین، توصیه میکنیم هیچگاه خودسرانه دست به تعمیر یا تعویض قطعات خودرو نزنید زیرا سطح اشتعال بنزین بالا بوده و در صورت کوچکترین خطایی میتواند موجب آتشسوزی و خطرات جانی در پی داشته باشد.
بوی بنزین داخل ماشین بعد از بنزین زدن
علت بوی بنزین داخل ماشین بعد از بنزین زدن یکی از رایجترین مشکلاتی است که بسیاری از رانندگان با آن موجه میشوند، این مسئله موضوعی است که با بیتوجهی بسیاری از صاحبان از کنار آن گذر کنند ولی میتواند نشانهای از وجود نقص فنی در سیستم سوخت رسانی خودرو باشد.
بروز چنین مشکلی دلایل متعددی دارد که در صورت شناخت و رفع بموقع آنها میتواند از بروز خطرات جدی مانند آتشسوزی جلوگیری کند. در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که دلایل انتشار بوی بنزین داخل ماشین میتواند باشد.
خرابی کنیستر بنزین
کنیتسر بنزین قطعهای بسیار مهم و ضروری در خودروهای امروزی است که وظیفه بسیار مهمی دارد و آن جمعآوری بخارات حاصل از انتشار بنزین است. همانطور که میدانید بدلیل پایین بودن نقطه جوش بنزین، در حالت عادی همواره بوی آن را استشمام میکنید و همین مسئله سبب طراحی کنیستر شده است.
کنیستر بنزین با جمع آوری بخار و بازگشت دادن آن به داخل باک، علاوه بر اینکه از انشتار بو جلوگیری میکند سبب کاهش مصرف سوخت نیز میگردد ولی زمانی که با مشکلی مانند انسداد مواجه شود و نتواند بدرستی عمل کند سبب نشت بخار به داخل کابین خودرو میگردد و تنها راه برطرف کردن آن تعویض این قطعه میباشد.
خرابی درب باک بنزین
خرابی درب باک بنزین را میتوان یکی از رایجترین مواردی عنوان کرد که علت بوی بنزین داخل ماشین است. اگر درب باک بدرستی بسته نشود یا واشر داخلی آن آسیب دیده باشد، بخار حاصل از بنزین به داخل کابین راه پیدا میکند. این اتفاق بخصوص در مواقعی که سوختگیری میکند به اوج خود میرسد.
با تعویض این قطعه براحتی میتواند مشکل بوجود آمده را برطرف کنید، توصیه میکنیم از لبریز کردن باک اجتناب کنید و همواره مقدار مشخصی بنزین بزنید تا از بروز چنین مسائلی جلوگیری شود.
نشت سیستم سوخترسانی
برخورد و پرتاب سنگ از زیر چرخهای خودرو و برخورد با لولههای انتقال سوخت یکی از مواردی است که به مرور زمان اتفاق میافتد و همین مسئله سبب آسیب و بروز نشتیهای کوچک میشود که بطور مداوم احساس بوی بنزین خواهید کرد.
در مواردی که شدیدتر باشد حتی لکههای سوخت روی زمین مشاهده خواهید کرد. برای رفع این مشکل باید مراجعه به مکانیکی نسبت به تعویض یا تعمیر قطعه آسیب دیده اقدام کنید.
کلام آخر
علاوه بر موارد ذکر شده فرسودگی قطعات، لولهها، ترک خوردگی در باک یا خرابی پمپ بنزین یا صافی بنزین میتواند علت بوی بنزین داخل ماشین باشد. بروز چنین مشکلات گاهی نیز به دلیل عمر بالای قطعات یا نگهداری نادرست میباشد، در شرایطی که انتسار بو دائمی باشد میتواند عملکرد موتور را تحت تاثیر قرار دهد و سبب خرابی دیگر بخشهای موتوری گردد.
در نهایت توصیه میکنیم با بررسی دقیق و تعمیر بموقع از هرگونه خرابی یا نشتی در سیستم سوخترسانی جلوگیری کنید. با انجام چنین کاری علاوه بر سلامت خودرو از اتفاقات مخاطره آمیز مانند آتشسوزی جلوگیری خواهید کرد.